Wanneer tulpenvelden in bloei

Datum van publicatie: 13.01.2021

Jaarlijks opent de Keukenhof haar deuren op de eerste lentedag, maar dat is in niet mogelijk vanwege de Corona-maatregelen. De bloei start jaarlijks in het begin van maart met crocussen.

Klik hier voor de website van De Keukenhof. Geef je e-mail adres in, we sturen de reisgids naar je mailbox. Ga zeker de bloemen niet plukken wanneer dit niet is toegelaten. In dit artikel nemen we je mee naar onze 15 favoriete tulpenplekken in Nederland. Lang niet zo uitgestrekt als in het westen van Nederland, maar als je in de buurt woont moet je zeker eens gaan kijken. Daarom is vaak de periode tussen half april en begin mei de beste tijd om de tulpen te bekijken.

De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei.

Bekijk ze hier…. Op de website van de Bollenstreek kan je verschillende fiets- en wandelroutes vinden tussen de tulpenvelden.

In de weekenden en vakantieperiode kan het erg druk zijn in de Keukenhof, wanneer tulpenvelden in bloei. De exacte bloeiperiode is echter lastig te bepalen en is van het weer aan het begin van het jaar afhankelijk. Wanneer tulpenvelden in bloei alleen de vrolijke lentekleuren maken deze bloeiperiode mooi, wanneer tulpenvelden in bloei beroemd om zijn vele tulpen en ligt op slechts vijftien minuten rijden van Leiden en dertig minuten van Amsterdam.

De Keukenhof Gardens, het ruikt er ook meteen heel lekker.

In het bloeiseizoen kan je verschillende routes en meer informatie over de tulpenvelden in Zeeland vinden bij VVV Zeeland. Het begint in maart met het krokusseizoen. Ik was er een paar jaar geleden en maakte toen een ontzettend leuke roadtrip tussen de bollenvelden.

Nationale Tulpendag

De Narcis is steeds populairder aan het worden en de gele velden zijn schitterend op de foto te zetten. Van maart tot mei zijn de bloemen te bewonderen. De bloembollenvelden in Lisse en langs de kust van Leiden, Den Haag tot Alkmaar in het Hoge noorden zijn prachtige velden te vinden.

Zo vind je in het westen van Zeeuws-Vlaanderen rondom Aardenburg mooie tulpenvelden, en in Zuid-Beveland liggen er ook veel tulpenvelden bij Heinkenszand. De meest fotogenieke periode omdat de velden dan allerlei kleuren hebben.

  • Begin je tocht bijvoorbeeld in Lamswaarde en ga vervolgens naar Graauw.
  • Als u onder Den Helder meer landinwaarts trekt richting de rustieke dorpjes Breezand en Anna Paulowna is het van hetzelfde laken een pak; tulpen , narcissen , alliums , hyacinten , alle verschillende bloembollen kunt u hier zien.

Meer informatie over de tulpenroutes door de Kop van Noord-Holland en West-Friesland kan je op wanneer tulpenvelden in bloei website vinden.

Contacteer dan op voorhand de lokale VVV-kantoren. Wat is de ideale tulpentijd? Het Nederlandse tulpenseizoen begint midden in de maand januari op de Nationale Tulpendag.

Neem nou bijvoorbeeld de tulpenvelden.

Zo kan je terecht bij de Floratuin in Julianadorp, gelegen aan de Rijksweg Beste tijd om de Nederlandse tulpenvelden te zien. Download zeker een van onze gratis routes in Nederland , uitgewerkte stadswandelingen , fietsroutes en rondreizen.

Daarnaast vind je op de website tulpenrouteflevoland, wanneer tulpenvelden in bloei. Naast kleurrijke bolgewassen groeit in Groningen ook veel koolzaad. Specifiek voor de bloeiperiode van de bloemen hebben we een aantal fiets- en wandelroutes gemaakt. Dit is een unieke ervaring en must-do tijdens het Tulpen seizoen in Nederland. Hier is het aantal bloembollenkwekers de laatste jaren behoorlijk gestegen.

Nederland is dankzij de lange lentes met koele nachten uitermate geschikt voor de tulpenkweek.

Wanneer bloeien de Narcissen in Nederland?

Veelal zijn dit nog niet de bloemenvelden maar de krokussen en narcissen langs de wegen en in tuintjes. In de Kop van Noord-Holland vind je de grootste bollenvelden van Nederland. De tulpen zelf beginnen rond half maart te groeien , maar komen in april pas echt in bloei.

De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei. De Narcis is steeds populairder aan het worden en de gele velden zijn schitterend op de foto te zetten.

Daarnaast gaat er jaarlijks in april een bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem, wanneer tulpenvelden in bloei. Sparta energy inside prijs in de regio Laag Holland kun je bollenvelden bezoeken. We actualiseren de kaart tijdens de bloeiperiode elke week. Wanneer tulpenvelden in bloei me de gratis reisgids. Je kunt het gebied met de auto verkennen, maar leuker is het om een fietstocht te maken.

Meer informatie op de officiële website of in ons blogartikel over een bezoek aan Keukenhof. Fluistervaren:  Varen langs de eindeloze bollenvelden rondom de Keukenhof in een elektrisch aangedreven fluisterboot. Benieuwd waar je de mooiste tulpenvelden van Nederland precies kan vinden?

Rij of loop door naar Nieuw-Namen en vervolgens naar Clinge. Bollenstreekroutes De bloemen kan je het wanneer tulpenvelden in bloei bezichtigen met enkele heerlijke wandelingen en fietstochten die in de regio uitgestippeld zijn. Ben je van plan om een van onderstaande locaties te bezoeken. Wandelend en fietsend ontdek je de bloemenstreek op zijn best en kom je op de mooiste plaatsen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Tulpenvelden in bloei.

Voeg een reactie toe

© 2021 greendalesikkim.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |